Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool uit Colmar
PT30M
Zuurkool uit Colmar
Een heerlijk zuurkool uit colmar recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool uit Colmar te bereiden
Zuurkool goed uit laten lekken in een zeef ± 20 min. daarna met lepel met bolle kant het laatste vocht er uit halen.
Boter in de pan smelten.
Zuurkool los maken met 2 vorken en door de hete
boter scheppen.
Schenk er de wijn over, leg de deksel op de pan en laat dit 10-12 min. smoren.
Voeg 1 of meer eetl. water toe indien blijkt dat er teveel vocht verdampt.
Schep na het smoren ham en bosuitjes met een vork door de zuurkool en laat alles dan nog sudderen(zonder deksel) tot vrijwel alle vocht is verdampt.
Snijd intussen de aardappelen in kleine stukken en kook ze in 16-18 min. gaar.
Giet af en laat even droogstomen.
Roer in een kommetje de roomkaas en mosterd door elkaar.
Schud het mengsel samen met de peterselie door de aardappelen.
Verdeel de aardappelen over de voorverwarmde borden en schep de zuurkool met ham er bovenop.
Schik er toeven (krul) peterselie bij als garnering.
Hier smaakt uiteraard een lekkere Pinot Blanc bij.
Boter in de pan smelten.
Zuurkool los maken met 2 vorken en door de hete
boter scheppen.
Schenk er de wijn over, leg de deksel op de pan en laat dit 10-12 min. smoren.
Voeg 1 of meer eetl. water toe indien blijkt dat er teveel vocht verdampt.
Schep na het smoren ham en bosuitjes met een vork door de zuurkool en laat alles dan nog sudderen(zonder deksel) tot vrijwel alle vocht is verdampt.
Snijd intussen de aardappelen in kleine stukken en kook ze in 16-18 min. gaar.
Giet af en laat even droogstomen.
Roer in een kommetje de roomkaas en mosterd door elkaar.
Schud het mengsel samen met de peterselie door de aardappelen.
Verdeel de aardappelen over de voorverwarmde borden en schep de zuurkool met ham er bovenop.
Schik er toeven (krul) peterselie bij als garnering.
Hier smaakt uiteraard een lekkere Pinot Blanc bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
e.roelofsen zegt:
Els zegt: