KookJij

Zuurkoolsoep met pittige gehaktballetjes

Een heerlijk zuurkoolsoep met pittige gehaktballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolsoep met pittige gehaktballetjes te bereiden

Spoel de zuurkool af. Snijd de zuurkoolsliertjes klein. Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei, verkruimelde beschuit, peterselie, paprikapoeder en zout naar smaak. Maak er met vochtige handen soepballetjes van. Snipper de gepelde ui.
Bereiden:
Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de ui zacht en glazig. Roer de bloem door de uisnippers en voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en doe de zuurkool in de pan. Laat deze 10 minuten zachtjes koken. Doe vervolgens de gehaktballetjes in de soep en kook ze in ongeveer 5 minuten gaar. Schep de soep in diepe borden. Voorzie elk bord soep van een flinke lepel crème fraîche.
Tip:
Vervang de balletjes gehakt door plakjes rookworst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

theresia

theresia zegt:
En als het dan weer ineens 12 graden is, dan kom ik op dit recept uit en kan ik mijn zakjes zuurkool toch nog gebruiken, het zal wel weer smullen worden!
groetjes
Trees:p