Recept
« Terug naar recepten
Zweedse kaneelbroodjes
PT80M
Zweedse kaneelbroodjes
Een heerlijk zweedse kaneelbroodjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Quen van der Palm
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
ztrdg december 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zweedse kaneelbroodjes te bereiden
Kneus de kardemompitten zodat de zaadjes loskomen.
Verwarm de melk (niet koken) met de pitten en laat 10 min. trekken.
Laat de boter zachtjes smelten, zeef de melk en laat deze tot lauw afkoelen. Zeef de bloem en meng met de suiker, zout, gist, gesmolten boter en melk tot een soepel deeg.
Kneed het ca. 5 min. en laat het ca. 40 min. in een diepe kom onder een warme vochtige doek rijzen tot de dubbele hoeveelheid.
Meng voor de vulling de boter met de suiker en kaneel.
Kneed het deeg even door en rol het met wat bloem uit tot een plak van 30 bij 40 cm.
Smeer de vulling over de plak deeg en rol de plak in de lengte op.
Vet de bakplaat heel licht in met boter of bekleed de plaat met bakpapier. Snij de rol in 2 cm dikke plakken en verdeel ze op de bakplaat.
Laat de broodjes nog 20 min. onder een doek rijzen.
Verwarm de oven voor op 240 °C. Klop het ei los. Smeer de broodjes in met ei en bestrooi met de greinsuiker. Bak ze in ca. 8 min. net gaar.
Verwarm de melk (niet koken) met de pitten en laat 10 min. trekken.
Laat de boter zachtjes smelten, zeef de melk en laat deze tot lauw afkoelen. Zeef de bloem en meng met de suiker, zout, gist, gesmolten boter en melk tot een soepel deeg.
Kneed het ca. 5 min. en laat het ca. 40 min. in een diepe kom onder een warme vochtige doek rijzen tot de dubbele hoeveelheid.
Meng voor de vulling de boter met de suiker en kaneel.
Kneed het deeg even door en rol het met wat bloem uit tot een plak van 30 bij 40 cm.
Smeer de vulling over de plak deeg en rol de plak in de lengte op.
Vet de bakplaat heel licht in met boter of bekleed de plaat met bakpapier. Snij de rol in 2 cm dikke plakken en verdeel ze op de bakplaat.
Laat de broodjes nog 20 min. onder een doek rijzen.
Verwarm de oven voor op 240 °C. Klop het ei los. Smeer de broodjes in met ei en bestrooi met de greinsuiker. Bak ze in ca. 8 min. net gaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
qvanderpalm zegt:
lekkerbekske zegt:
derbyke zegt:
Groetjes Hilde Kookjij & team :)
Willemien uit Canada zegt: