Recept
« Terug naar recepten
Aardappel- en aspergesoep met garnalen
PT40M
Aardappel- en aspergesoep met garnalen
Een heerlijk aardappel- en aspergesoep met garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aardappel.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel- en aspergesoep met garnalen te bereiden
Snijd de uien en geschilde asperges in schijfjes. Bak in wat boter op een matig vuur in een grote kookpot.
Snijd de geschilde aardappelen in dobbelstenen van 3 cm op 3 cm. Voeg ze toe aan de groenten en laat nog enkele minuten bakken.
Voeg de bouillon toe, plaats het deksel op de kookpot en laat koken.
Meng ondertussen de peterselie en de druivenpitolie met een blender. Kruid met wat zout.
Mix de soep wanneer de groenten gaar zijn en kruid met peper en zout. Haal de soep door een fijne zeef. Werk de soep af met wat druivenpitolie met de peterselie en enkele verse garnalen.
Snijd de geschilde aardappelen in dobbelstenen van 3 cm op 3 cm. Voeg ze toe aan de groenten en laat nog enkele minuten bakken.
Voeg de bouillon toe, plaats het deksel op de kookpot en laat koken.
Meng ondertussen de peterselie en de druivenpitolie met een blender. Kruid met wat zout.
Mix de soep wanneer de groenten gaar zijn en kruid met peper en zout. Haal de soep door een fijne zeef. Werk de soep af met wat druivenpitolie met de peterselie en enkele verse garnalen.