Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-garnalensoep met gebakken visblokjes
PT40M
Aardappel-garnalensoep met gebakken visblokjes
Een heerlijk aardappel-garnalensoep met gebakken visblokjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-garnalensoep met gebakken visblokjes te bereiden
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Roer de bloem door het uimengsel.
Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of het water toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren ± 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn.
Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep.
Maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat haar nog 10 minuten zachtjes koken.
Bak intussen de visblokjes.
Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de olie in een koekenpan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Roer de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden.
Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd.
Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of het water toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren ± 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn.
Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep.
Maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat haar nog 10 minuten zachtjes koken.
Bak intussen de visblokjes.
Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de olie in een koekenpan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Roer de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden.
Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd.
jordyzuiddam zegt: