Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-haringsalade
PT15M
Aardappel-haringsalade
Een heerlijk aardappel-haringsalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-haringsalade te bereiden
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Laat ze afkoelen, snij ze in plakjes.
2. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij hem in blokjes. Maak het witloof schoon, snij het in reepjes.
3. Vermeng de appelen met het witloof en sprenkel er meteen citroensap over, zodat het mengsel niet verkleurt.
4. Klop de kaas op met de mayonaise, de peterselie, een mespunt suiker en een snuifje peper.
5. Vermeng de aardappelen met het witloofmengsel en de dressing. Schik er de haringfiles een de ui bovenop. Serveer lichtjes gekoeld, maar niet ijskoud.
2. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij hem in blokjes. Maak het witloof schoon, snij het in reepjes.
3. Vermeng de appelen met het witloof en sprenkel er meteen citroensap over, zodat het mengsel niet verkleurt.
4. Klop de kaas op met de mayonaise, de peterselie, een mespunt suiker en een snuifje peper.
5. Vermeng de aardappelen met het witloofmengsel en de dressing. Schik er de haringfiles een de ui bovenop. Serveer lichtjes gekoeld, maar niet ijskoud.
hns zegt: