Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-spinaziesoufflé met biefstuk
PT30M
Aardappel-spinaziesoufflé met biefstuk
Een heerlijk aardappel-spinaziesoufflé met biefstuk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-spinaziesoufflé met biefstuk te bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C). Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
Was intussen de spinazie grondig.
Verhit een pan met dikke bodem en stoof hierin de spinazie droog in ca. 5 minuten.
Hak de spinazie fijn en laat hem goed uitlekken en afkoelen.
Pureer de nog warme aardappelen.
Smelt 2 eetlepels boter in een sauspan en voeg de bloem toe.
Roer zorgvuldig zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de melk beetje bij beetje toe en klop tot een gladde saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom zeer stijf met een beetje zout.
Voeg de eidooiers toe aan de saus en roer ze voorzichtig erdoor.
Roer de helft van de saus door de spinazie en de andere helft door de aardappelpuree.
Verdeel de eiwitten over de 2 mengsels en spatel ze meteen garde erdoor.
Vet de ovenschaal in.
Schep het aardappelmengsel en daarop het spinaziemengsel in de ovenschaal.
Laat de soufflé midden in de oven in ca. 20 minuten gaar worden.
Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten ca. 3 minuten.
Bestrooi met zout en peper.
Was intussen de spinazie grondig.
Verhit een pan met dikke bodem en stoof hierin de spinazie droog in ca. 5 minuten.
Hak de spinazie fijn en laat hem goed uitlekken en afkoelen.
Pureer de nog warme aardappelen.
Smelt 2 eetlepels boter in een sauspan en voeg de bloem toe.
Roer zorgvuldig zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de melk beetje bij beetje toe en klop tot een gladde saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom zeer stijf met een beetje zout.
Voeg de eidooiers toe aan de saus en roer ze voorzichtig erdoor.
Roer de helft van de saus door de spinazie en de andere helft door de aardappelpuree.
Verdeel de eiwitten over de 2 mengsels en spatel ze meteen garde erdoor.
Vet de ovenschaal in.
Schep het aardappelmengsel en daarop het spinaziemengsel in de ovenschaal.
Laat de soufflé midden in de oven in ca. 20 minuten gaar worden.
Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten ca. 3 minuten.
Bestrooi met zout en peper.
marjan zegt: