KookJij

Aardappelbrood

Een heerlijk aardappelbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 145 min
Personen: 1 brood personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Brood bakken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelbrood te bereiden

1. Meng de twee soorten bloem met de zuurdesem en de gist. Voeg er suiker, zout, marjolein, nootmuskaat en biergist aan toe. Pel de aardappelen, rasp ze fijn boven de kom en meng met de bloem. Giet er beetje bij beetje de bouillon bij en 100 à 150ml lauw water. Kneed tot een soepel deeg, en laat het op een warme plek 30 à 40 minuten rijzen.
2. Kneed het deeg snel door op een met bloem bestoven werkvlak en maak er een lang brood van. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Eventueel kunt u de bovenkant enkele keren diagonaal insnijden, dan wordt de korst krokanter. Dek af en laat weer 30 minuten rijzen.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood 45 à 50 minuten, tot het mooi goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

naggeris

naggeris zegt:
Wat doet het biergist hierin? Als het voor de smaak is, zou ik alleen biergist nemen.
naggeris

naggeris zegt:
Ik heb iets tegen biergist (komt door de domme schoolarts). Wat is de functie/noodzaak van dat spul?