Recept
« Terug naar recepten
Aardappelbrood
PT145M
Aardappelbrood
Een heerlijk aardappelbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardappelbrood te bereiden
1. Meng de twee soorten bloem met de zuurdesem en de gist. Voeg er suiker, zout, marjolein, nootmuskaat en biergist aan toe. Pel de aardappelen, rasp ze fijn boven de kom en meng met de bloem. Giet er beetje bij beetje de bouillon bij en 100 à 150ml lauw water. Kneed tot een soepel deeg, en laat het op een warme plek 30 à 40 minuten rijzen.
2. Kneed het deeg snel door op een met bloem bestoven werkvlak en maak er een lang brood van. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Eventueel kunt u de bovenkant enkele keren diagonaal insnijden, dan wordt de korst krokanter. Dek af en laat weer 30 minuten rijzen.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood 45 à 50 minuten, tot het mooi goudbruin is.
2. Kneed het deeg snel door op een met bloem bestoven werkvlak en maak er een lang brood van. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Eventueel kunt u de bovenkant enkele keren diagonaal insnijden, dan wordt de korst krokanter. Dek af en laat weer 30 minuten rijzen.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood 45 à 50 minuten, tot het mooi goudbruin is.
naggeris zegt: