Recept
« Terug naar recepten
Aardappelbrood met groenten
PT85M
Aardappelbrood met groenten
Een heerlijk aardappelbrood met groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelbrood met groenten te bereiden
1. Bon de aardappelen schoon. Kook ze gaat in de schil, in gezouten water. Pel ze.
2. Schraap de wortelen. Spoel de courgette en dep ze droog. Snij de groenten in blokjes. Spoel de selder, snij hem in boogjes.
3. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in 4 eetlepels olie. Doe er de groenten bij. Kruid met zout en laat 20 minuten soven onder deksel. Schep af en toe om.
4. Pureer de aardappelen met het ei en de eierdooier. Voeg er de groenten, de kaas, 50g panieermeel en de gehakte marjolein, tijm en rozemarijn aan toe. Kruid met nootmuskaat en eventueel nog wat zout.
5. Vorm van de puree een broodje. Wentel het door de rest van het paneermeel. Besprenkel het met 3 eetlepels olijfolie. Leg het op bakpapier op een bakplaat en zet 35 minuten in het midden van een warme oven van 180°C.
6. Spoel de tomaatjes. Bak ze 3 minuten in 3 eetlepels olie. Bestrooi ze met gehakt basilicum. Geef ze bij het warme aardappelbrood.
2. Schraap de wortelen. Spoel de courgette en dep ze droog. Snij de groenten in blokjes. Spoel de selder, snij hem in boogjes.
3. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in 4 eetlepels olie. Doe er de groenten bij. Kruid met zout en laat 20 minuten soven onder deksel. Schep af en toe om.
4. Pureer de aardappelen met het ei en de eierdooier. Voeg er de groenten, de kaas, 50g panieermeel en de gehakte marjolein, tijm en rozemarijn aan toe. Kruid met nootmuskaat en eventueel nog wat zout.
5. Vorm van de puree een broodje. Wentel het door de rest van het paneermeel. Besprenkel het met 3 eetlepels olijfolie. Leg het op bakpapier op een bakplaat en zet 35 minuten in het midden van een warme oven van 180°C.
6. Spoel de tomaatjes. Bak ze 3 minuten in 3 eetlepels olie. Bestrooi ze met gehakt basilicum. Geef ze bij het warme aardappelbrood.