Recept
« Terug naar recepten
Aardappelkroketjes
PT60M
Aardappelkroketjes
Een heerlijk aardappelkroketjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
24
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kookclub
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelkroketjes te bereiden
Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout. Giet ze af en stoom ze droog. Pureer de aardappelen. Roer het ei en de melk erdoor. Voeg de peterselie, peper en de nootmuskaat toe. Laat de puree iets afkoelen en vorm er dan kleine"kroketjes"van. Klop de eieren los met de melk. Wentel de kroketjes eerst door het ei, dan paneermeel, vervolgens weer door het ei en dan weer de paneermeel. Bak de kroketjes, met niet teveel tegelijk in frituutvet/olie van 180C gaar en bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Anna Koudys zegt:
Ik denk dat je uit dit recept met gemak 15-20 aardappelkroketjes kan maken.
Veel succes!
Groetjes,
Anna
KookJij.