Recept
« Terug naar recepten
Aardappelquiche
PT30M
Aardappelquiche
Een heerlijk aardappelquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Metro 200913
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelquiche te bereiden
Warm de oven voor op 200 graden C.
Schil de aardappels, halveer ze en kook ze in water met zout gaar.
Zeef intussen de bloem boven een kom.
Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe.
Snij de koude boter in kleine blokjes.
Wrijf met een koele hand de blokjes boter met de bloem tussen de vingers tot een kruimeldeeg.
Pureer de helft van de gekookte aardappels en laat volledig afkoelen.
Voeg 1 ei en de koude aardappelpuree toe aan de gezeefde bloem en kneed tot een soepel deeg (voeg indien nodig nog 1 eetlepel bloem toe).
Vet de springvorm in met boter.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
Leg het deeg in de vorm.
Druk het goed aan.
Prik op meerdere plaatsen in met een vork.
Snij de rest van de aardappels in blokjes.
Snij de zalm in reepjes.
Was de lente-ui en snij deze in ringetjes.
Doe de aardappels, zalm en lente-ui in de vorm.
Klop de rest van de eieren los met de room en de fijngehakte peterselie.
Giet dit over de vulling in de vorm.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Schil de aardappels, halveer ze en kook ze in water met zout gaar.
Zeef intussen de bloem boven een kom.
Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe.
Snij de koude boter in kleine blokjes.
Wrijf met een koele hand de blokjes boter met de bloem tussen de vingers tot een kruimeldeeg.
Pureer de helft van de gekookte aardappels en laat volledig afkoelen.
Voeg 1 ei en de koude aardappelpuree toe aan de gezeefde bloem en kneed tot een soepel deeg (voeg indien nodig nog 1 eetlepel bloem toe).
Vet de springvorm in met boter.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
Leg het deeg in de vorm.
Druk het goed aan.
Prik op meerdere plaatsen in met een vork.
Snij de rest van de aardappels in blokjes.
Snij de zalm in reepjes.
Was de lente-ui en snij deze in ringetjes.
Doe de aardappels, zalm en lente-ui in de vorm.
Klop de rest van de eieren los met de room en de fijngehakte peterselie.
Giet dit over de vulling in de vorm.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.