Recept
« Terug naar recepten
Aardappelschotel met sperziebonen
PT25M
Aardappelschotel met sperziebonen
Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden! Serveer er nog een stukje kip, een gehaktbal of een schnitzel bij en smullen maar. Voeg eventueel nog extra kruiden naar smaak toe zoals Italiaanse kruiden, oregano, kerrie of knoflookpoeder.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Internet
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelschotel met sperziebonen te bereiden
- Begin met het schillen van de aardappelen.
- Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes..
- Meng de kruiden met de aardappelschijfjes/-blokjes.
- Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes/-blokjes ongeveer 16 minuten totdat ze zacht zijn.
- Je kunt de aardappelen ook even voorkoken.
- Vergeet niet om af en toe te roeren en zet het vuur vrij laag.
- Vervolgens zet je een pan water op en kook je de sperzienbonen ongeveer 8 minuten.
- Snijd de paprika, ui en rode peper in blokjes.
- Als de aardappelen bijna klaar zijn (na ongeveer 13-14 minuten) voeg je de paprika, ui, rode peper en tomatenblokjes toe.
- Vieg de laatste minuten ook de sperzie bonen toe.
- Als de aardaapelschijfjes zacht zijn, is de aardappelschotel klaar.
- Serveer de aardappelschotel met een gehaktballetje of bijvoorbeeld een kipschnitzel.
- Eet smakelijk!