Recept
« Terug naar recepten
Aardappelwafels met chorizosalade
PT45M
Aardappelwafels met chorizosalade
Tip: De wafels kun je ook perfect een keer als bijgerecht geven.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelwafels met chorizosalade te bereiden
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Verwarm ondertussen de 1,2 deciliter water en laat er de boter in smelten. Kruid flink met peper en zout.
Roer er de bloem beetje bij beetje door en laat wat drogen op het vuur.
Doe het mengsel in de keukenmachine.
Roer er een voor een de eieren onder en meng kort.
Verwarm het wafelijzer.
Giet de aardappelen af en laat ze nog even drogen op het vuur. Plet ze met een klein klontje boter.
Meng de geplette aardappelen met de rest van het deeg in de keukenmachine.
Vet het wafelijzer in met wat olie.
Bak de aardappelwafels in het wafelijzer mooi goudbruin. Reken op 8 à 10 minuten.
Maak de waterkers en de tuinkers schoon.
Snij de lente-uien en olijven in fijne ringen.
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
Meng de waterkers met de tuinkers, de basilicumblaadjes, de lente-uien, de olijven en de zongedroogde tomaten.
Brokkel er de cheddar bij.
Snij de chorizo in reepjes en doe ze bij de salade.
Breng vlak voor het serveren op smaak met versgemalen peper, zout, olijfolie en een likje sherryazijn.
Tips:
• Doe gerust wat extra stukjes chorizo of zongedroogde tomaten bij het deeg.
• De wafels kun je ook perfect een keer als bijgerecht geven.