Zo heb ik het geleerd op school, en gek genoeg leek dit wel heel erg veel op hoe mijn moeder dit al maakte...
Hoe dan ook, een smulpartij volgt automatisch bij dit ouderwetse stoofvlees waar je gegarandeerd warm van wordt in koude dagen :-)
Lekker erbij:
- gekookte aardappeltjes of friet
- rode kool
- stoofpeertjes
Recept
« Terug naar recepten
Ambachtelijk stoofvlees, slagersversie
PT150M
Ambachtelijk stoofvlees, slagersversie
Een heerlijk ambachtelijk stoofvlees, slagersversie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn keurslager Ben
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ambachtelijk stoofvlees, slagersversie te bereiden
Haal het vlees een half uurtje van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te komen.
Kruid het vlees royaal met peper en zout en haal het door de bloem, laat eventjes rusten.
Smelt de boter en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak een paar minuten mee, tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg dan de mosterd toe samen met de laurier en kruidnagels en laat even meebakken en blus af met de wijn en de bouillon.
Breng dit tegen de kook en laat op een laag vuurtje ca 3 uur sudderen.
Roer het geheel regelmatig door om aanzetten te voorkomen, dat is zonde van de smaak.
Strooi er de ontbijtkoek over en meng onder de stoofsaus, laat het er in oplossen.
Meng een kwartier voor het einde van de stooftijd de versgesneden kruiden erdoor samen met de appelstroop, roer het goed door en serveer de pan dampend warm op tafel, eet smakelijk!!!
Kruid het vlees royaal met peper en zout en haal het door de bloem, laat eventjes rusten.
Smelt de boter en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak een paar minuten mee, tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg dan de mosterd toe samen met de laurier en kruidnagels en laat even meebakken en blus af met de wijn en de bouillon.
Breng dit tegen de kook en laat op een laag vuurtje ca 3 uur sudderen.
Roer het geheel regelmatig door om aanzetten te voorkomen, dat is zonde van de smaak.
Strooi er de ontbijtkoek over en meng onder de stoofsaus, laat het er in oplossen.
Meng een kwartier voor het einde van de stooftijd de versgesneden kruiden erdoor samen met de appelstroop, roer het goed door en serveer de pan dampend warm op tafel, eet smakelijk!!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bobbejaan van Elst zegt:
Harry Lohr zegt: