Recept
« Terug naar recepten
Appelkoeken
PT60M
Appelkoeken
Een heerlijk appelkoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Appelkoeken te bereiden
Doe alle ingrediënten voor de bereiding van het omhulsel bij elkaar en kneed er
een stevige deegbal van. Laat het deeg een kwartier op een koele plaats rusten.
Schil intussen de appels, ontdoe ze van het klokhuis en bewaar de pitjes voor de
afwerking. Snijd de appels daarna in snippers en besprenkel ze met wat limoen- of citroensap. Strooi wat bloem op een werkblad en rol de deegbal uit tot een ongeveer halve centimeter dikke lap. Snijd er 6 vierkanten uit en breng op de helft van een vierkant de appelvulling aan. Voeg vervolgens de suiker en de kaneel toe en vouw de pakketjes dubbel. Plak de randen met een beetje water aan elkaar. Smeer de appelkoeken in met het losgeklopte ei. Bak de koeken in ongeveer 20 minuten gaar in een op 180 graden voorverwarmde oven.
een stevige deegbal van. Laat het deeg een kwartier op een koele plaats rusten.
Schil intussen de appels, ontdoe ze van het klokhuis en bewaar de pitjes voor de
afwerking. Snijd de appels daarna in snippers en besprenkel ze met wat limoen- of citroensap. Strooi wat bloem op een werkblad en rol de deegbal uit tot een ongeveer halve centimeter dikke lap. Snijd er 6 vierkanten uit en breng op de helft van een vierkant de appelvulling aan. Voeg vervolgens de suiker en de kaneel toe en vouw de pakketjes dubbel. Plak de randen met een beetje water aan elkaar. Smeer de appelkoeken in met het losgeklopte ei. Bak de koeken in ongeveer 20 minuten gaar in een op 180 graden voorverwarmde oven.