Recept
« Terug naar recepten
Bataatcrème
PT15M
Bataatcrème
Een heerlijk bataatcrème recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Odin recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bataatcrème te bereiden
Schil de bataat, snijd ze in kleinere stukken en kook ze ongeveer 10 minuten in water met zout (net als aardappels) tot ze goed gaar is.
Stamp of prak ze fijn met een klontje boter.
Strooi evt. peper en kruiden over de crème en serveer deze mooie oranje crème met een groene gestoofde groente en eventueel rijst.
Neem voor de groente bijvoorbeeld snijbonen of groenselderij.
Verrukkelijk zacht, ideaal voor kinderen.
Stamp of prak ze fijn met een klontje boter.
Strooi evt. peper en kruiden over de crème en serveer deze mooie oranje crème met een groene gestoofde groente en eventueel rijst.
Neem voor de groente bijvoorbeeld snijbonen of groenselderij.
Verrukkelijk zacht, ideaal voor kinderen.