Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsoep met Rookspek
PT75M
Bloemkoolsoep met Rookspek
Een heerlijk bloemkoolsoep met rookspek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsoep met Rookspek te bereiden
1).Verhit 4 eetlepels boter en de 3 eetlepels rijstolie en bak daarin de uien en knoflook met de fijngesneden rookspek totdat de uien zacht en glazig zijn. (8-12 minuten)
2).Voeg toe de wortels en prei en bak weer 10 minuten. Roer regelmatig om.
3).Dan de bloemkool er bij en de helft van de peterselie, goed roeren, deksel op de pan en 15 minuten laten smoren.
4).Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
5).In een grote pan met dikke bodem de rest van de boter verhitten met de bloem en dan de melk er bij voegen en blijven roeren tot een mooie witte roux is ontstaan. Voeg daarbij de slagroom en roer weer goed door.
6).Voeg de inhoud van beide pannen bij elkaar, voeg peper en zout toe naar smaak en breng aan de kook.
7).Breng de staaf mixer in het geweer en maal tot een homogeen ruwig mengsel (het hoeft niet helemaal glad te zijn).
2).Voeg toe de wortels en prei en bak weer 10 minuten. Roer regelmatig om.
3).Dan de bloemkool er bij en de helft van de peterselie, goed roeren, deksel op de pan en 15 minuten laten smoren.
4).Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
5).In een grote pan met dikke bodem de rest van de boter verhitten met de bloem en dan de melk er bij voegen en blijven roeren tot een mooie witte roux is ontstaan. Voeg daarbij de slagroom en roer weer goed door.
6).Voeg de inhoud van beide pannen bij elkaar, voeg peper en zout toe naar smaak en breng aan de kook.
7).Breng de staaf mixer in het geweer en maal tot een homogeen ruwig mengsel (het hoeft niet helemaal glad te zijn).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schep op in de verwarmde borden en garneer met de overgebleven peterselie. Desnoods voor de liefhebbers wat geraspte kaas erover strooien.