Recept
« Terug naar recepten
Boswachtersschotel
PT65M
Boswachtersschotel
Een heerlijk boswachtersschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Rudolph van Veen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boswachtersschotel te bereiden
Kook de aardappels in 20 minuten gaar en stamp ze tot puree met de melk, boter, peper, zout en nootmuskaat. Verhit een scheut olijfolie in een wok en roerbak de boerenkool enkele minuten met de bacon. Maak dan soezenbeslag. Breng hiervoor 1 deciliter water aan de kook met de melk, zout en boter. Voeg in een keer de bloem toe en laat al roerend 1 minuut garen. Doe het beslag in een kom en roer er één voor één de eieren door. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de puree over de bodem. Schep vervolgens de wildpeper of hachee op de puree. Verdeel de aardappelblokjes en hazelnoten over de wildpeper en schep hierop de boerenkool met bacon. Bestrooi met de geraspte kaas. Bedek de schotel met de rest van de aardappelpuree. Maak met behulp van een spuitzak een rooster van het soezendeeg over de puree. Bak de boswachtersschotel 30 minuten in de oven.