DIEN OP: Leg de eendenborstplakken op het bord, leg het lof er naast en nappeer met de saus.
Geef er aardappelpuree bij of rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Braadeend Hong Kong met Brussels Lof
PT120M
Braadeend Hong Kong met Brussels Lof
Een heerlijk braadeend hong kong met brussels lof recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Braadeend Hong Kong met Brussels Lof te bereiden
1).Aan de velkant van de borsten een ruitjes-patroon snijden in het vel (zonder het vlees te raken).
2).Maak van de poedervormige kruiden een homogeen mengsel en druk dat aan de velkant op de eendenborsten.
3).Begin het bakken van de eendenborsten op de velkant en laat het onderhuidse vet door het ruitjes-patroon wegsmelten in de pan en bedruip daarmee regelmatig de vleeskant van de eendenborsten.
4).Wanneer het eendenvel knapperig is geworden, de borsten omdraaien en even de vleeskant aanbraden.
5).Zet de eend voor 15 minuten warm weg onder de alu-folie, voordat hij wordt aangesneden.
6).Gooi het meeste vet dat in de pan achterblijft weg en fruit in de rest aan: de ui, de knoflook, de kruiden, de wortel en selderijstengel onder zo nu en dan roeren tot de ui, selderij en wortel enigszins gekarameliseerd lijken te zijn.
7).Nu is het ogenblik gekomen om af te blussen met de rode wijn. Vervolgens de bouillon toe voegen.
8).Zo nu en dan roerend (na de bodem van de pan "schoon" geschraapt te hebben met een houten lepel) aan de kook brengen en voor de helft het vocht laten verdampen.
9).Zeef de vloeistof in een schone pan en kook weer wat in. Verwijder het bovendrijvende schuimige vet en wacht tot de saus lobbig gaat worden.
10).Monteer en breng op smaak
VOOR HET LOF:
11).Verhit de olie en fruit uien knoflook aan tot die zacht zijn.
12).Doe dan et lof in de pan op de snijkant en bak zachtjes door tot de onderkant van het lof gaat bruinen.
13).Blus de inhoud van de pan af met de rijstazijn en voeg tevens toe de vruchtensappen.
14).Laat de lof in 10 minuten zacht worden en monteer met roomboter en peper + zout.
2).Maak van de poedervormige kruiden een homogeen mengsel en druk dat aan de velkant op de eendenborsten.
3).Begin het bakken van de eendenborsten op de velkant en laat het onderhuidse vet door het ruitjes-patroon wegsmelten in de pan en bedruip daarmee regelmatig de vleeskant van de eendenborsten.
4).Wanneer het eendenvel knapperig is geworden, de borsten omdraaien en even de vleeskant aanbraden.
5).Zet de eend voor 15 minuten warm weg onder de alu-folie, voordat hij wordt aangesneden.
6).Gooi het meeste vet dat in de pan achterblijft weg en fruit in de rest aan: de ui, de knoflook, de kruiden, de wortel en selderijstengel onder zo nu en dan roeren tot de ui, selderij en wortel enigszins gekarameliseerd lijken te zijn.
7).Nu is het ogenblik gekomen om af te blussen met de rode wijn. Vervolgens de bouillon toe voegen.
8).Zo nu en dan roerend (na de bodem van de pan "schoon" geschraapt te hebben met een houten lepel) aan de kook brengen en voor de helft het vocht laten verdampen.
9).Zeef de vloeistof in een schone pan en kook weer wat in. Verwijder het bovendrijvende schuimige vet en wacht tot de saus lobbig gaat worden.
10).Monteer en breng op smaak
VOOR HET LOF:
11).Verhit de olie en fruit uien knoflook aan tot die zacht zijn.
12).Doe dan et lof in de pan op de snijkant en bak zachtjes door tot de onderkant van het lof gaat bruinen.
13).Blus de inhoud van de pan af met de rijstazijn en voeg tevens toe de vruchtensappen.
14).Laat de lof in 10 minuten zacht worden en monteer met roomboter en peper + zout.
wouros zegt:
Kijk op Landleven.nl
Zie hieronder:
Video: de pekingeend als hartveroverende waggelaar "Het is zo jammer dat mensen de pekingeend alleen kennen van de Chinese menukaart, het zijn geweldige dieren om te houden op het erf", zegt Monique Mulders in het juni-nummer van Landleven.
Eind februari, begin maart begint voor de pekingeend de paartijd. Tot eind mei leggen zij bijna dagelijks een ei. Dat zijn flinke eieren, ze wegen wel tot negentig gram per stuk. Een groot probleem bij de pekingeenden is dat dit vleeseendenras zelden tot broeden overgaat.
Landlevenredacteur Esther van Middendorp ontfermde zich met haar zelf gebouwde broedmachine (kijk hier voor de werkbeschrijving en werktekening om zelf zo'n machine te maken) over een aantal eieren.
In het filmpje hieronder ziet u een aantal kuikens uit het ei kruipen en bent u getuige van de eerste zwemles.