Recept
« Terug naar recepten
Broccoli-roomsoep met mosterd en basilicum
PT35M
Broccoli-roomsoep met mosterd en basilicum
Een heerlijk broccoli-roomsoep met mosterd en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Miriam Thielen - Vaz Dias
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli-roomsoep met mosterd en basilicum te bereiden
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Snijd de uien in grove stukken en bak ze aan in de olie. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Voeg toe aan de uien. Even mee verwarmen. Voeg een liter water toe, samen met de bouillonblokjes en de samengebonden tijm en rozemarijn. Laat het geheel een half uurtje trekken. Zeef de soep en maal de groenten in de keukenmachine fijn. Voeg het maalsel en de bouillon samen. Kookroom en mosterd en toevoegen. Tien minuten doorwarmen. Vlak voor het opdienen fijn geknipte peterselie en basilicum toevoegen.
Mijn kookverhaal (Miriam Thielen - Vaz Dias)
Weer een nieuw recept in het kader van mijn project "lichte vegetarische soepen.
Marja zegt:
Lijkt me een heerlijke soep!!!!