Recept
« Terug naar recepten
Broodballetjes
PT30M
Broodballetjes
Een heerlijk broodballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodballetjes te bereiden
Snijd het brood in kleine blokjes en doe deze in een schaal. Klop de eieren met de melk, giet het mengsel over het brood en laat het 20 minuten staan. Roer af en toe.
Hak de peterselie en de ui fijn. Bak de ui een beetje, voeg de helft van de peterselie toe en laat dit 2 minuten meebakken. Zeef de bloem erin. Breng het geheel op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
Meng het geheel onder het broodmengsel..alsook de overgebleven peterselie, bieslook en de kaas.
Vorm met droge handen 10 gelijke balletjes frituur ze..of bak ze in pan..of kook ze in groentenbouillon.
Variatietip
Je kan ook gemalen, klein beetje gebakken nootjes aan het mengsel toevoegen..
Hak de peterselie en de ui fijn. Bak de ui een beetje, voeg de helft van de peterselie toe en laat dit 2 minuten meebakken. Zeef de bloem erin. Breng het geheel op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
Meng het geheel onder het broodmengsel..alsook de overgebleven peterselie, bieslook en de kaas.
Vorm met droge handen 10 gelijke balletjes frituur ze..of bak ze in pan..of kook ze in groentenbouillon.
Variatietip
Je kan ook gemalen, klein beetje gebakken nootjes aan het mengsel toevoegen..