Recept
« Terug naar recepten
Broodje kippenragout
PT35M
Broodje kippenragout
Broodje kippenragout
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl receptkaart, België
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje kippenragout te bereiden
- Kook de kipfilet in circa 15 minuten gaar in 1 liter kippenbouillon.
- Haal de kip uit de pan en verwijder het vlees met 2 vorken van het bot.
- Bewaar het kookvocht.
- Smelt de roomboter in een steelpan en roer met een garde de bloem erdoor, bak circa 1 minuut tot de bloem gaar is.
- Voeg, terwijl u roert, in een dunne straal 750 ml kookvocht toe.
- Voeg daarna de mosterd, slagroom en kip toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zwarte peper en zout en houd warm op laag vuur.Maak de champignons schoon, snij ze in vieren en bak ze een paar minuten in wat olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn.
- Snij een stukje van de bovenkant van de tijgerbollen af en hol ze verder uit.
- Serveer de kippenragout in de tijgerbollen, schep hier een lepel gebakken champignons over en garneer met wat peterselie.