Recept
« Terug naar recepten
Bunny Chow
PT90M
Bunny Chow
Een heerlijk bunny chow recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bunny Chow te bereiden
Kook de kidneybonen in de bouillon en voeg na ongeveer een half uur de prinsessenbonen en wortel toe. Laat dit nog ongeveer een uur koken.
Bak de uien zachtjes in ongeveer vier eetlepels olie totdat ze doorzichtig zijn. Voeg knoflook, gember en tijm toe. Bak dit nog ongeveer 1 minuut mee. Voeg de kerrie toe. Blijf nog drie minuten roeren en zorg ervoor dat het mengsel niet aanbakt.
Voeg gehakt, aardappelen en laurierblad toe en blijf roeren totdat alles met de curry is vermengd. Voeg bonen en bouillon toe en kook dit zachtjes totdat de bouillon is ingekookt en de aardappelen en bonen zacht zijn.
Voeg peper en zout toe en bindt eventueel het vocht nog een beetje. Schep de curry in het brood, bedek dit met het ‘kapje’, wacht even totdat het kapje het vocht heeft opgenomen en smullen maar!
Bak de uien zachtjes in ongeveer vier eetlepels olie totdat ze doorzichtig zijn. Voeg knoflook, gember en tijm toe. Bak dit nog ongeveer 1 minuut mee. Voeg de kerrie toe. Blijf nog drie minuten roeren en zorg ervoor dat het mengsel niet aanbakt.
Voeg gehakt, aardappelen en laurierblad toe en blijf roeren totdat alles met de curry is vermengd. Voeg bonen en bouillon toe en kook dit zachtjes totdat de bouillon is ingekookt en de aardappelen en bonen zacht zijn.
Voeg peper en zout toe en bindt eventueel het vocht nog een beetje. Schep de curry in het brood, bedek dit met het ‘kapje’, wacht even totdat het kapje het vocht heeft opgenomen en smullen maar!