Recept
« Terug naar recepten
Canadese kreeft met tomaat,olijven en spaghettini
PT60M
Canadese kreeft met tomaat,olijven en spaghettini
Een heerlijk canadese kreeft met tomaat,olijven en spaghettini recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Canadese kreeft met tomaat,olijven en spaghettini te bereiden
Snipper de sjalot fijn en zet aan in olijfolie.Snijd de venkel in fijne dobbelsteentjes en voeg bij de sjalot.Voeg de helft van de tomaat (in blokjes gesneden toe)samen met het teentje knoflook en laurier.Laat dit onder een deksel op laag vuur zachtjes 15 minuten smoren.Verwijder de knoflook en laurier.Voeg de resterende tomaat,olijf kappertjes en citroen toe en laat nog eens 5 minuten smoren.Breng op smaak met zout en peper.Voeg op het laatste moment de zéér fijn gesneden basilicum toe.Pluk de diverse slasoorten fijn en vermeng met de verse kruiden.Maak aan met olijfvinaigrette.Kook de spaghettini zoals is voorgeschreven.roer vlak voor het serveren een klein klontje roomboter door de spaghettini,zodat deze lekker smeuig wordt.Kook de kreeft 6 minuten in ruim kokend water met voldoende zout.Haal de kreeft uit de pan en leg hem in ijswater.Halveer de kreeft en haal hem uit het karkas.Verwarm de kreeft voorzichtig in iets olijfvinaigrette op zeer matig vuur tot deze lauw warm is.
marian smit zegt: