KookJij

Champignons in knoflookkruidenolie

Een heerlijk champignons in knoflookkruidenolie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignons in knoflookkruidenolie te bereiden

Succestip:
Bestrooi met vers geraspte kaas en laat onder de grill licht kleuren. Teveel aan kruidenolie kunt u afgedekt met plastic-folie ruim 1 week in de koelkast bewaren.
Maak eerst de knoflook-kruidenolie door alle ingrediënten te mengen met de olijfolie. Kruid de knoflook-kruidenolie met peper en zout. Borstel vervolgens de champignons schoon en snijd ze over de helft. Verhit de roomboter in een ruime pan en bak hierin de champignons goudbruin. Voeg de sjalotten en de hamblokjes toe en laat deze even meebakken. Schep dan de knoflook-kruidenolie bij het champignonmengsel en laat deze even mee-warmen. Breng het geheel, indien nodig, op smaak met peper en zout. De beetgaar gekookte tagliatelle verwarmen in een ruime pan en het champignon-mengsel hier aan toevoegen. Alles samen goed verhitten en in diepe borden serveren. Garneer met peterselie

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wimk

wimk zegt:
Was een groot suc6, en smaakte bijzonder lekker.Ik had het even in een ovenschaal gedaan en wat geraspte kaas erover.
Maak het nog wel een keer weer.
j.dumont

j.dumont zegt:
Heel lekker maak het zelf ook:p
sharon

sharon zegt:
Super lekker :D
Joop

Joop zegt:
Dit is een heel erg lekker recept en gemakkelijk klaar te maken. Complimenten;)
jos

jos zegt:
dit is overheerlijk
simpel en super.:)