Recept
« Terug naar recepten
Christmascake
PT85M
Christmascake
Een heerlijk christmascake recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Christmascake te bereiden
Verwijder de zeste van de sinaasappel en de citroen en pers er het sap uit. Snijd de geconfijte sinaasappel en de dadels in partjes. Meng alle fruit met het sinaasappelsap, het citroensap en de whiskey. Laat 2 uur marineren. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop 125 gram boter met de rietsuiker tot het mengsel wit kleurt. Voeg terwijl u goed blijft roeren de bloem, een snufje zout, de kruiden, de amandelpoeder, de sinaasappelmarmelade en het fruit toe.Bekleed een ronde bakvorm met beboterdbakpapier. Giet het deeg in een bakvorm, zet de vorm in de oven en laat 50-60 minuten bakken. Prik vervolgens met een mes in de cake; het mes moet droog zijn wanneer u het eruit haalt. Laat de cake afkoelen in de vorm. Voeg een snufje zout toe aan de eiwitten en klop ze op. Voeg ook de poedersuiker toe en klop het geheel tot een stevige massa. Haal de cake uit de vorm, overgiet hem met een fijn laagje marmelade en bedek hem met een dun laagje marsepein (dat u vooraf heeft uitgestreken met een deegrol). Werk tenslotte af met een laag suikerglazuur, uitgestreken met een spatel.
corriekok zegt: