Klik op foto om te vergroten.
Voorlopig zal Fijnproever het roer overnemen zolang het nodig is. Maar ben wel standby om te helpen :-)
Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: gevuld witloof met zalm op een bedje van puree
PT30M
Dagschotel: gevuld witloof met zalm op een bedje van puree
Een heerlijk dagschotel: gevuld witloof met zalm op een bedje van puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo & Fijnproever
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: gevuld witloof met zalm op een bedje van puree te bereiden
Aardappelpuree:
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten, kruiden, eike, olie toevoegen en pureren.
Paprika in fijne ringen snijden.
Pepertje zeer fijn snijden.
Sjalotjes in fijne ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Witloof in fijne ringen snijden.
Stoof de groenten gekruid aan in boter.
Bak de zalm gaar aan en brokkel deze grof.
Groenten en zalm onder de puree mengen.
Witloof gekruid gaar steamen en in de helft snijden.
Zalm halfgaar aanbakken.
Beleg het witloof met een stukje kaas een stukje zalm terug kaas en wikkel deze in de parmaham prik vast.
Zet deze in een beboterde vuurvaste schotel en bak verder in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 10 min.
Serveer het gerecht zeer warm en werk af met citroenchijfje en peterselie.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten, kruiden, eike, olie toevoegen en pureren.
Paprika in fijne ringen snijden.
Pepertje zeer fijn snijden.
Sjalotjes in fijne ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Witloof in fijne ringen snijden.
Stoof de groenten gekruid aan in boter.
Bak de zalm gaar aan en brokkel deze grof.
Groenten en zalm onder de puree mengen.
Witloof gekruid gaar steamen en in de helft snijden.
Zalm halfgaar aanbakken.
Beleg het witloof met een stukje kaas een stukje zalm terug kaas en wikkel deze in de parmaham prik vast.
Zet deze in een beboterde vuurvaste schotel en bak verder in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 10 min.
Serveer het gerecht zeer warm en werk af met citroenchijfje en peterselie.
Anna zegt: