KookJij

Dagschotel: gevuld witloof met zalm op een bedje van puree

Een heerlijk dagschotel: gevuld witloof met zalm op een bedje van puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo & Fijnproever
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: gevuld witloof met zalm op een bedje van puree te bereiden

Aardappelpuree:
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten, kruiden, eike, olie toevoegen en pureren.
Paprika in fijne ringen snijden.
Pepertje zeer fijn snijden.
Sjalotjes in fijne ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Witloof in fijne ringen snijden.
Stoof de groenten gekruid aan in boter.
Bak de zalm gaar aan en brokkel deze grof.
Groenten en zalm onder de puree mengen.
Witloof gekruid gaar steamen en in de helft snijden.
Zalm halfgaar aanbakken.
Beleg het witloof met een stukje kaas een stukje zalm terug kaas en wikkel deze in de parmaham prik vast.
Zet deze in een beboterde vuurvaste schotel en bak verder in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 10 min.
Serveer het gerecht zeer warm en werk af met citroenchijfje en peterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Voorlopig zal Fijnproever het roer overnemen zolang het nodig is. Maar ben wel standby om te helpen :-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Daar twijfel ik niet aan;):D:p
derbyke

derbyke zegt:
Haha, dank je wel Anna, met 3 handen lukt prima hé:);):p
Anna

Anna zegt:
Fijnproever doet het erg goed!:D;):p