Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: varkenshaasje met puree en wortelen met een pickelssausje
PT45M
Dagschotel: varkenshaasje met puree en wortelen met een pickelssausje
Een heerlijk dagschotel: varkenshaasje met puree en wortelen met een pickelssausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje met puree en wortelen met een pickelssausje te bereiden
Varkenshaasje insmeren met de gekuiste look die je in twee hebt gesneden. Kruiden met peper en zout deze even langs alle kanten aanbakken in een beetje boter. Houd aan de kant en leg in een beboterde vuurvaste schotel. Oven voorverwarmen op 180 gr.
Aardappelen schillen in stukken snijden beetgaar koken in water samen met de look, venkelzaad, rozemarijn en chilipoeder. Giet af en pureer kruid verder naar smaak af peper, zout, muskaatnoot meng evenzeer het eike eronder en een scheut olijfolie.
Wortelen in dunne schifjes snijden. Deze gaar stomen en evenzeer naar smaak kruiden. Ajuin in blokjes snijden even opstoven met de wortelen.
Courgette in dunne schijven snijden en kort aanbakken in olijfolie gekruid met peper en zout.
Neem uitsteekvormen goed invetten en vullen met een deel puree, wortelen, courgette en eindigen met puree zet de tomaatjes erop. Deze in de voorverwarmde oven samen met de varkenshaasje.
Pickels opwarmen en room toevoegen.
Als het varkenshaasje mooi rosé is in gelijke stukken snijden en serveren op bord samen met de puree, wortelen en de saus.
Aardappelen schillen in stukken snijden beetgaar koken in water samen met de look, venkelzaad, rozemarijn en chilipoeder. Giet af en pureer kruid verder naar smaak af peper, zout, muskaatnoot meng evenzeer het eike eronder en een scheut olijfolie.
Wortelen in dunne schifjes snijden. Deze gaar stomen en evenzeer naar smaak kruiden. Ajuin in blokjes snijden even opstoven met de wortelen.
Courgette in dunne schijven snijden en kort aanbakken in olijfolie gekruid met peper en zout.
Neem uitsteekvormen goed invetten en vullen met een deel puree, wortelen, courgette en eindigen met puree zet de tomaatjes erop. Deze in de voorverwarmde oven samen met de varkenshaasje.
Pickels opwarmen en room toevoegen.
Als het varkenshaasje mooi rosé is in gelijke stukken snijden en serveren op bord samen met de puree, wortelen en de saus.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: