Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: vleesbroodje met bloemkool op een bedje van zoete aardappelpuree
PT40M
Dagschotel: vleesbroodje met bloemkool op een bedje van zoete aardappelpuree
Een heerlijk dagschotel: vleesbroodje met bloemkool op een bedje van zoete aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: vleesbroodje met bloemkool op een bedje van zoete aardappelpuree te bereiden
Meng het gehakt met de eikes, chapelure, peper, zout en graanmosterd.
Maak er een broodje van en bak deze met boter op matig vuur. Liefst deksel op de pan, en regelmatig omdraaien.
Voor de saus: maak een roux van de bloem, boter en bouillon voeg de mosterd en pilipili toe. Indien de saus te dik voeg nog bouillon toe.
Aardappelen beetgaar koken, afgieten goed kruiden, mosterd en de fijn gesneden bieslook eronder mengen.
Steam de bloemkool beetgaar.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Maak er een broodje van en bak deze met boter op matig vuur. Liefst deksel op de pan, en regelmatig omdraaien.
Voor de saus: maak een roux van de bloem, boter en bouillon voeg de mosterd en pilipili toe. Indien de saus te dik voeg nog bouillon toe.
Aardappelen beetgaar koken, afgieten goed kruiden, mosterd en de fijn gesneden bieslook eronder mengen.
Steam de bloemkool beetgaar.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: