Recept
« Terug naar recepten
Dorade royale in de oven
PT50M
Dorade royale in de oven
Een heerlijk dorade royale in de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Dorade royale in de oven te bereiden
1.Was de aardappelen (of schil ze) en snij ze in vieren. Leg in een ovenschaal en bestrooi met zout en gedroogde rozemarijn. Giet er royaal olijfolie over en meng alles goed door elkaar. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45 minuten. Roer geregeld even om.
2. Spoel de dorades en maak met een scherp mes insnijdingen op de flanken (of vraag dit aan uw vishandelaar). Vul de insnijdingen en de buikholte met de gemengde verse kruiden.
3. Leg de vis in een met olie ingevette ovenschaal en overgiet royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de schaal bij de aardappelen in de oven, een half uurtje voor die gaar zijn.
4. Maak een stoofpotje met de gesneden groenten en de tomaten. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Dik eventueel aan met een eetlepel tomatenpuree.
5. Garneer met enkele takjes bladpeterselie
2. Spoel de dorades en maak met een scherp mes insnijdingen op de flanken (of vraag dit aan uw vishandelaar). Vul de insnijdingen en de buikholte met de gemengde verse kruiden.
3. Leg de vis in een met olie ingevette ovenschaal en overgiet royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de schaal bij de aardappelen in de oven, een half uurtje voor die gaar zijn.
4. Maak een stoofpotje met de gesneden groenten en de tomaten. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Dik eventueel aan met een eetlepel tomatenpuree.
5. Garneer met enkele takjes bladpeterselie
Frans zegt:
venkel
ui
cherrytmomaten
droge witte wijn
bieslook
thijm
laurier
peterselie
olie
boter
zout
peper
op 180 gr. 1 uur in de oven