Het recept geeft 15 minuten voor de oven, maar toen waren de eieren bij mij nog lang niet gestold.
De holletjes voor de eieren heb ik gewoon met mijn vuist erin geduwd, veel makkelijker.
VOORGERECHT: als voorgerecht bereiden in éénpersoonsschaaltjes.
Recept
« Terug naar recepten
Eieren in een holletje (zie opmerking)
PT45M
Eieren in een holletje (zie opmerking)
Een heerlijk eieren in een holletje (zie opmerking) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Rondom de Aardappel. Initiatief van Nestlé Nederland 1976
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eieren in een holletje (zie opmerking) te bereiden
Oven op 180/185 graden C.
Als je ui en knoflook gebruikt (zie opm) deze in de koekenpan met 1 el boter fruiten, dan de hamblokjes erbij en desgewenst een scheutje sweet chilisaus.
Gebruik je geen ui enz. dan de hamblokjes eventjes in de boter fruiten.
In beide gevallen de ham op smaak brengen met peper. Zout is misschien niet nodig door de geraspte kaas die gebruikt wordt.
4 of 5 tomaten in plakjes snijden. Nu laagjes gaan maken:
1. Bedek de bodem van de ovenschaal met iets minder dan de helft van de aardappelpuree.
2. Verdeel op de puree de helft van de tomatenschijven.
3. Strooi hierop een laagje geraspte kaas.
4. Nu alle hamblokjes erover in één laag.
5. Weer bestrooien met wat geraspte kaas.
6. Hierover de overgebleven tomatenschijven leggen
7. Wat peper (en zout) erover of strooiaroma.
8. Als laatste laag de aardappelpuree.
Nu met een, aan de onderkant, natgemaakte opscheplepel (jus of soep) in de puree holletjes drukken, één voor elk ei. Zorg dat de holletjes groot genoeg zijn voor het ei.
Breek in elk holletje een ei en bestrooi dat met peper (zout) of strooiaroma. Strooi wat paneermeel om de eieren heen over de aardappelpuree.
Schuif de schotel in de oven voor ong 15 a 25 minuten of tot de eieren gestold zijn.
Garneer de schotel desgewenst met partjes tomaat en peterselei of basilicumblaadjes.
Als je ui en knoflook gebruikt (zie opm) deze in de koekenpan met 1 el boter fruiten, dan de hamblokjes erbij en desgewenst een scheutje sweet chilisaus.
Gebruik je geen ui enz. dan de hamblokjes eventjes in de boter fruiten.
In beide gevallen de ham op smaak brengen met peper. Zout is misschien niet nodig door de geraspte kaas die gebruikt wordt.
4 of 5 tomaten in plakjes snijden. Nu laagjes gaan maken:
1. Bedek de bodem van de ovenschaal met iets minder dan de helft van de aardappelpuree.
2. Verdeel op de puree de helft van de tomatenschijven.
3. Strooi hierop een laagje geraspte kaas.
4. Nu alle hamblokjes erover in één laag.
5. Weer bestrooien met wat geraspte kaas.
6. Hierover de overgebleven tomatenschijven leggen
7. Wat peper (en zout) erover of strooiaroma.
8. Als laatste laag de aardappelpuree.
Nu met een, aan de onderkant, natgemaakte opscheplepel (jus of soep) in de puree holletjes drukken, één voor elk ei. Zorg dat de holletjes groot genoeg zijn voor het ei.
Breek in elk holletje een ei en bestrooi dat met peper (zout) of strooiaroma. Strooi wat paneermeel om de eieren heen over de aardappelpuree.
Schuif de schotel in de oven voor ong 15 a 25 minuten of tot de eieren gestold zijn.
Garneer de schotel desgewenst met partjes tomaat en peterselei of basilicumblaadjes.
Anna zegt: