Recept
« Terug naar recepten
Entrecote met mascarpone, schorseneren en zoete aardappelkoekjes
PT45M
Entrecote met mascarpone, schorseneren en zoete aardappelkoekjes
Een heerlijk entrecote met mascarpone, schorseneren en zoete aardappelkoekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kwaliteitsvlees.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecote met mascarpone, schorseneren en zoete aardappelkoekjes te bereiden
Schil de zoete aardappelen. Rasp ze met een grove rasp. Meng met de losgeklopte eieren en kruid met peper en zout.
Rits de rozemarijn, hak die fijn en meng met het aardappelmengsel.
Schep telkens een eetlepel van het mengsel in een matig warme antikleefpan en bak de aardappelkoekjes krokant langs beide zijden.
Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van 5 cm lengte. Kook ze beetgaar in melk met een beetje zout en giet ze af. Verfris onder koud stromend water.
Snipper de ui en de knoflook. Stoof ze in een beetje olijfolie. Blus met de madeira en laat even inkoken. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Roer hierdoor de mascarpone en kruid met peper en zout. Werk af met de geraspte sinaasappelschil.
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de boter met de olijfolie en laat goed heet worden. Schroei de entrecote(s) aan beide zijden dicht. Bak de entrecote(s) verder naar wens op een matig vuur.
Warm de schorseneren op in een beetje boter en kruid met peper en zout.
Serveer met zoete aardappelkoekjes, schorseneren en saus.
Rits de rozemarijn, hak die fijn en meng met het aardappelmengsel.
Schep telkens een eetlepel van het mengsel in een matig warme antikleefpan en bak de aardappelkoekjes krokant langs beide zijden.
Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van 5 cm lengte. Kook ze beetgaar in melk met een beetje zout en giet ze af. Verfris onder koud stromend water.
Snipper de ui en de knoflook. Stoof ze in een beetje olijfolie. Blus met de madeira en laat even inkoken. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Roer hierdoor de mascarpone en kruid met peper en zout. Werk af met de geraspte sinaasappelschil.
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de boter met de olijfolie en laat goed heet worden. Schroei de entrecote(s) aan beide zijden dicht. Bak de entrecote(s) verder naar wens op een matig vuur.
Warm de schorseneren op in een beetje boter en kruid met peper en zout.
Serveer met zoete aardappelkoekjes, schorseneren en saus.
rdocter63 zegt:
Dank je wel !