Dit is in Belgie een heel normaal gerecht dat je bij bijna iedere friture wel kan bestellen, mij viel het op dat dit in Nederland niet zo heel erg bekend is, vandaar dat ik het erop gezet heb! Zelfgemaakt smaakt het sowieso altijd veel beter.
Heerlijk met een flinke lepel mayonaise.
Recept
« Terug naar recepten
Friet videe
PT120M
Friet videe
Een heerlijk friet videe recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Friet videe te bereiden
-de kip in een grote pan doen samen met de bouillonblokjes en water (tot de kip onderstaat) en ruim anderhalf uur zacht gaar laten koken
-intussen de aardappelen schillen, friet ervan maken en in een bak koud water zetten
-de kip in de bouillon af laten koelen
-de frieten goed droogmaken en voorbakken in de friteuse (2 minuutjes)
-daarna de kip ontdoen van vel en botjes en het vlees in stukjes trekken
-van de boter, bloem en 2 deciliter bouillon een roux maken
-zoveel bouillon toevoegen tot de saus op de gewenste dikte is
-champignonplakjes toevoegen en even laten doorkoken
-de sla fijnsnijden en goed mengen met de komkommer en selderijsalade
-het vlees, peper, zout en peterselie aan de roux toevoegen en goed doorroeren
-de frieten afbakken
-de frietjes over borden verdelen en de ragout erover scheppen, serveren met de sla
-intussen de aardappelen schillen, friet ervan maken en in een bak koud water zetten
-de kip in de bouillon af laten koelen
-de frieten goed droogmaken en voorbakken in de friteuse (2 minuutjes)
-daarna de kip ontdoen van vel en botjes en het vlees in stukjes trekken
-van de boter, bloem en 2 deciliter bouillon een roux maken
-zoveel bouillon toevoegen tot de saus op de gewenste dikte is
-champignonplakjes toevoegen en even laten doorkoken
-de sla fijnsnijden en goed mengen met de komkommer en selderijsalade
-het vlees, peper, zout en peterselie aan de roux toevoegen en goed doorroeren
-de frieten afbakken
-de frietjes over borden verdelen en de ragout erover scheppen, serveren met de sla
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
veldmuis8 zegt:
apu zegt: