Verdeel in 6 porties.
Serveer dit als vlees gerecht bij de hoofdmaaltijd.
Recept
« Terug naar recepten
Frikadel Pan
PT60M
Frikadel Pan
Een heerlijk frikadel pan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1935
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frikadel Pan te bereiden
1).Fruit de uien, knoflook en sambal aan in 2 eetlepels boter tot de uien zacht zijn geworden.
2).Voeg dan toe de rest van de kruiden en laat die nog even 5 minuutjes mee fruiten.
3).Haal dan alles van het vuur en maak een mengsel van alle ingrediënten (behalve het paneermeel) tot een pasteuze vleeskoek.
4).Doe de massa in een juiste ovenschaal en bedek met paneermeel. Leg klontjes roomboter hier op en schuif voor 45 minuten in de oven (in het midden).
2).Voeg dan toe de rest van de kruiden en laat die nog even 5 minuutjes mee fruiten.
3).Haal dan alles van het vuur en maak een mengsel van alle ingrediënten (behalve het paneermeel) tot een pasteuze vleeskoek.
4).Doe de massa in een juiste ovenschaal en bedek met paneermeel. Leg klontjes roomboter hier op en schuif voor 45 minuten in de oven (in het midden).
Th Wilmsen zegt: