Recept
« Terug naar recepten
Garnaal-zalmkroketje
PT4M
Garnaal-zalmkroketje
Een heerlijk garnaal-zalmkroketje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
90 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnaal-zalmkroketje te bereiden
Smelt de boter en voeg de bloem toe tot je een bolletje roux bekomt.
Voeg in kleine hoeveelheden de visfumet toe en roer tot je een dikke maar nog lopende vloeistof verkrijgt.
Kruid met flink wat peper en een weinig zout.
Meng de kaas en het hele ei onder het deeg, tot het deeg niet meer aan de pot kleeft.
Haal de pot van het vuur en roer de room eronder, tot hij niet meer te zien is.
Meng de garnalen onder het mengsel.
Giet het mengsel uit tot een laag van 2 cm en laat afkoelen.
Zet een nacht in de koelkast.
Snijd 8 egale kroketjes van het mengsel.
Rol een zalmrolletje in de kroketjes en vorm tot een ovaal kroketje.
Klop het eiwit los en dompel de kroketjes erin onder.
Haal ze dan door het paneermeel en laat de kroketjes even rusten in de koelkast.
Bak ze gedurende 2 minuten in een frituurpan op 180°C.
Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dien op met een schijfje citroen, enkele garnalen en war veldsla.
Voeg in kleine hoeveelheden de visfumet toe en roer tot je een dikke maar nog lopende vloeistof verkrijgt.
Kruid met flink wat peper en een weinig zout.
Meng de kaas en het hele ei onder het deeg, tot het deeg niet meer aan de pot kleeft.
Haal de pot van het vuur en roer de room eronder, tot hij niet meer te zien is.
Meng de garnalen onder het mengsel.
Giet het mengsel uit tot een laag van 2 cm en laat afkoelen.
Zet een nacht in de koelkast.
Snijd 8 egale kroketjes van het mengsel.
Rol een zalmrolletje in de kroketjes en vorm tot een ovaal kroketje.
Klop het eiwit los en dompel de kroketjes erin onder.
Haal ze dan door het paneermeel en laat de kroketjes even rusten in de koelkast.
Bak ze gedurende 2 minuten in een frituurpan op 180°C.
Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dien op met een schijfje citroen, enkele garnalen en war veldsla.
Koala zegt: