KookJij

Garnaal-zalmkroketje

Een heerlijk garnaal-zalmkroketje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 90 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnaal-zalmkroketje te bereiden

Smelt de boter en voeg de bloem toe tot je een bolletje roux bekomt.
Voeg in kleine hoeveelheden de visfumet toe en roer tot je een dikke maar nog lopende vloeistof verkrijgt.
Kruid met flink wat peper en een weinig zout.
Meng de kaas en het hele ei onder het deeg, tot het deeg niet meer aan de pot kleeft.
Haal de pot van het vuur en roer de room eronder, tot hij niet meer te zien is.
Meng de garnalen onder het mengsel.
Giet het mengsel uit tot een laag van 2 cm en laat afkoelen.
Zet een nacht in de koelkast.
Snijd 8 egale kroketjes van het mengsel.
Rol een zalmrolletje in de kroketjes en vorm tot een ovaal kroketje.
Klop het eiwit los en dompel de kroketjes erin onder.
Haal ze dan door het paneermeel en laat de kroketjes even rusten in de koelkast.
Bak ze gedurende 2 minuten in een frituurpan op 180°C.
Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dien op met een schijfje citroen, enkele garnalen en war veldsla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Koala

Koala zegt:
Er staat bestemd voor 90 personen. Lijkt mij een beertje veel. Groetjes:)