KookJij

Garnalenbisque met bieslook

Een heerlijk garnalenbisque met bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenbisque met bieslook te bereiden

Pel de garnalen. Verhit arachideolie in een pan en fruit er de garnalenschalen in. Giet de olie weg en voeg een klont boter toe aan de schalen.
Snijd de groenten fijn en voeg eveneens toe aan de pan. Laat 2 min. zacht stoven. Blus met de cognac en flambeer.
Voeg de tomatenpuree en grofgehakte tomaten toe. Laat nog 2 min. stoven.
Bestrooi met de bloem, meng goed en laat even drogen op het vuur. Blus met de witte wijn en bevochtig met de visfumet. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en breng al roerend aan de kook.
Laat 30 min. zacht koken en giet nadien door een fijne zeef. Schep in vier borden en werk af met de gepelde garnalen en bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst