Recept
« Terug naar recepten
Garnalenkroket
PT20M
Garnalenkroket
Een heerlijk garnalenkroket recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenkroket te bereiden
Breng de melk aan de kook en voeg deze voorzichtig en steeds roerend bij een blanke roux van de boter en de bloem.Roer achtereenvolgens de garnalen,de geraspte kaas,een paar losgeklopte eierdooiers,wat peper en nootmuskaat door deze gebonden saus.deponeer het mengsel op een met bloem bestoven deegplank en maak er een 2 centimeter dikke laag van,die u volledig laat afkoelen.Snijd het deeg in vierkantjes en dompel ze in de met een heel klein beetje(1 theelepel)olie en wat zout,losgeklopte eiwitten,en haal ze vervolgens door het paneermeel.Bak ze enkele minuten in hete frituurolie,laat ze uitlekken en serveer ze warm.
CARINA zegt:
Bertje