KookJij

Garnalenkroket

Een heerlijk garnalenkroket recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenkroket te bereiden

Breng de melk aan de kook en voeg deze voorzichtig en steeds roerend bij een blanke roux van de boter en de bloem.Roer achtereenvolgens de garnalen,de geraspte kaas,een paar losgeklopte eierdooiers,wat peper en nootmuskaat door deze gebonden saus.deponeer het mengsel op een met bloem bestoven deegplank en maak er een 2 centimeter dikke laag van,die u volledig laat afkoelen.Snijd het deeg in vierkantjes en dompel ze in de met een heel klein beetje(1 theelepel)olie en wat zout,losgeklopte eiwitten,en haal ze vervolgens door het paneermeel.Bak ze enkele minuten in hete frituurolie,laat ze uitlekken en serveer ze warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

CARINA

CARINA zegt:
Iets voor mij?
Bertje
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Wat je zelf het lekkerste vindt
el

el zegt:
heb je hollandse garnalen of rose garnalen nodig voor dit recept?