Recept
« Terug naar recepten
Garnalenkroketten I
PT60M
Garnalenkroketten I
Een heerlijk garnalenkroketten i recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Garnalenkroketten I te bereiden
*Splits de eieren.Doe het wit op een bord om later mee te paneren en kluts het geel op met de nootmuskaat
*Bak in een koekepannetje apart de uien en knoflook glazig in een beetje boter en zet even apart
*Smelt de boter in de pan en doe de gezeefde bloem erbij om een blonde roux te maken (mag dus niet bruin worden!).Doe de melk bij boter-bloemmengsel zodra dat goed homogeen is.
Blijf roeren tot de bloem GOED gaar is.
*Doe nu uien en knoflook bij de roux
*Meng de dooiers door de roux en blijf goed roeren
*Nu kan de geraspte kaas in de massa ingesmolten worden,maar blijf roeren
*Vervolgens kunnen de gehakte garnaaltjes in de massa en laat onder roeren even aan de kook komen
*Zet het vuur uit en blijf nog even roeren en laat onder zo nu en dan even roeren de massa verder afkoelen
*Roer nu de gelatine goed door het mengsel en met goed bedoel ik goed!
*Roer nu de fijngehakte peterselie door de massa
*Stort de massa op de van een bakpapier voorziene bakplaat en spreid de garnalensaus gelijkmatig uit.
*Nu volledig laten afkoelen,waardoor de saus zich behoorlijk verdikt en gesneden kan worden tot kroket- grote
hoeveelheden.
*Rol nu kroketten,haal ze door de bloem,dan door het eiwit en dan door de paneermeel en herhaal dat nog eens
*Zet ze nu even koud weg om verder op te stijven en in vorm te blijven
*Met hooguit 2 tegelijk de kroketten gaar frituren gedurende 3 a 4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
*Warm wegzetten in de oven (die op 60 graden staat)
*Als alle kroketten gefrituurd zijn nog even wat peterselie frituren (de resterende helft)
*Bak in een koekepannetje apart de uien en knoflook glazig in een beetje boter en zet even apart
*Smelt de boter in de pan en doe de gezeefde bloem erbij om een blonde roux te maken (mag dus niet bruin worden!).Doe de melk bij boter-bloemmengsel zodra dat goed homogeen is.
Blijf roeren tot de bloem GOED gaar is.
*Doe nu uien en knoflook bij de roux
*Meng de dooiers door de roux en blijf goed roeren
*Nu kan de geraspte kaas in de massa ingesmolten worden,maar blijf roeren
*Vervolgens kunnen de gehakte garnaaltjes in de massa en laat onder roeren even aan de kook komen
*Zet het vuur uit en blijf nog even roeren en laat onder zo nu en dan even roeren de massa verder afkoelen
*Roer nu de gelatine goed door het mengsel en met goed bedoel ik goed!
*Roer nu de fijngehakte peterselie door de massa
*Stort de massa op de van een bakpapier voorziene bakplaat en spreid de garnalensaus gelijkmatig uit.
*Nu volledig laten afkoelen,waardoor de saus zich behoorlijk verdikt en gesneden kan worden tot kroket- grote
hoeveelheden.
*Rol nu kroketten,haal ze door de bloem,dan door het eiwit en dan door de paneermeel en herhaal dat nog eens
*Zet ze nu even koud weg om verder op te stijven en in vorm te blijven
*Met hooguit 2 tegelijk de kroketten gaar frituren gedurende 3 a 4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
*Warm wegzetten in de oven (die op 60 graden staat)
*Als alle kroketten gefrituurd zijn nog even wat peterselie frituren (de resterende helft)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Opdienen met wat gefrituurde peterselie en wat peterseliekrullen en bv lekkere mosterd