Recept
« Terug naar recepten
Gebakken griet met bloemkool en sauce vierge
PT30M
Gebakken griet met bloemkool en sauce vierge
Een heerlijk gebakken griet met bloemkool en sauce vierge recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken griet met bloemkool en sauce vierge te bereiden
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
Kook de room in tot de helft, voeg toe aan de bloemkool en prak grof met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de fijngehakte kruiden met de zure room en kruid met peper en zout.
Bak de grietfilets net gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.
Verdeel de bloemkool over vier borden en schik er de grietfilets bij. Roer de zure room even los en lepel over de bloemkool. Lekker met puree.
Kook de room in tot de helft, voeg toe aan de bloemkool en prak grof met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de fijngehakte kruiden met de zure room en kruid met peper en zout.
Bak de grietfilets net gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.
Verdeel de bloemkool over vier borden en schik er de grietfilets bij. Roer de zure room even los en lepel over de bloemkool. Lekker met puree.