Recept
« Terug naar recepten
Gebakken kabeljauwhaasje met kalfsjus en schorseneren
PT45M
Gebakken kabeljauwhaasje met kalfsjus en schorseneren
Een heerlijk gebakken kabeljauwhaasje met kalfsjus en schorseneren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken kabeljauwhaasje met kalfsjus en schorseneren te bereiden
Schil de schorseneren met een dunschiller, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water(het vocht bijhouden).
Voor de bechamelsaus: smelt de boter en meng de bloem eronder tot een roux. Warm het schorsenerenvocht en de melk op en meng dit al roerend onder de roux tot sausdikte. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Breng de aardappelen in koud water aan de kook, giet ze af, spoel ze onder koud water en bak ze 20 minuten in olijfolie in de oven op 200'C.
Warm de kalfsjus op, voeg de room toe en laat zachtjes inkoken tot sausdikte en breng de saus op smaak met een mespuntje boter, peper en zout.
Bak de kabeljauwhaasjes kort af in boter en olijfolie.
Schik alles op het bord. Lepel de kalfsjus ertussen en versier met groen kruiden.
Voor de bechamelsaus: smelt de boter en meng de bloem eronder tot een roux. Warm het schorsenerenvocht en de melk op en meng dit al roerend onder de roux tot sausdikte. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Breng de aardappelen in koud water aan de kook, giet ze af, spoel ze onder koud water en bak ze 20 minuten in olijfolie in de oven op 200'C.
Warm de kalfsjus op, voeg de room toe en laat zachtjes inkoken tot sausdikte en breng de saus op smaak met een mespuntje boter, peper en zout.
Bak de kabeljauwhaasjes kort af in boter en olijfolie.
Schik alles op het bord. Lepel de kalfsjus ertussen en versier met groen kruiden.