Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zwezerik in appel- calvadossaus ( zie opm
PT60M
Gebakken zwezerik in appel- calvadossaus ( zie opm
Een heerlijk gebakken zwezerik in appel- calvadossaus ( zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zwezerik in appel- calvadossaus ( zie opm te bereiden
Vlees:
De rauwe zwezerik ontdoen van vet en eventuele ongerechtigheden, goed afspoelen en in de koude bouillon op het vuur plaatsen.
De zwezerik rustig in de bouillon pocheren op ca 85 graden C.
Laten afkoelen en ontvliezen.
Snijd in 5 mooie delen, kruid licht met peper en zout
en wentel ze daarna door de bloem ( goed afkloppen ).
Boter klaren en net voor uitserveren de zwezerik rustig knapperig bakken.
Appelen:
Schuil de appelen, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Snijd 15 mooie partjes en van de overgebleven appels een fijne brunoise ( 2x2 mm ) de partjes door de bloem wentelen en weer goed afkloppen.
Bak de appelpartjes, net voor het uitserveren in boter mooi op kleur en beetgaar.
Voeg tijdens het bakken de basterdsuiker toe.
Saus:
Kalfsfond en room inkoken tot ca 1 dl.
Calvados toevoegen en de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Appelbrunoise toevoegen en de saus 1 min. laten koken en op smaak brengen met peper, zout en enkele druppels citroensap.
Aardappelen:
De aardappelen schillen, julienne snijden ( stro-aardappeltjes ) met koud water afspoelen en droogdeppen.
Twee keer frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
Marinade:
Ingredienten mengen en hiermee de
stro-aardappeltjes licht begieten en goed mengen.
Serveren:
Halve sausspiegel meken, ernaast bergje aardappel, zwezerik in de saus leggen en garneren met appelpartjes en basilicum
De rauwe zwezerik ontdoen van vet en eventuele ongerechtigheden, goed afspoelen en in de koude bouillon op het vuur plaatsen.
De zwezerik rustig in de bouillon pocheren op ca 85 graden C.
Laten afkoelen en ontvliezen.
Snijd in 5 mooie delen, kruid licht met peper en zout
en wentel ze daarna door de bloem ( goed afkloppen ).
Boter klaren en net voor uitserveren de zwezerik rustig knapperig bakken.
Appelen:
Schuil de appelen, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Snijd 15 mooie partjes en van de overgebleven appels een fijne brunoise ( 2x2 mm ) de partjes door de bloem wentelen en weer goed afkloppen.
Bak de appelpartjes, net voor het uitserveren in boter mooi op kleur en beetgaar.
Voeg tijdens het bakken de basterdsuiker toe.
Saus:
Kalfsfond en room inkoken tot ca 1 dl.
Calvados toevoegen en de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Appelbrunoise toevoegen en de saus 1 min. laten koken en op smaak brengen met peper, zout en enkele druppels citroensap.
Aardappelen:
De aardappelen schillen, julienne snijden ( stro-aardappeltjes ) met koud water afspoelen en droogdeppen.
Twee keer frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
Marinade:
Ingredienten mengen en hiermee de
stro-aardappeltjes licht begieten en goed mengen.
Serveren:
Halve sausspiegel meken, ernaast bergje aardappel, zwezerik in de saus leggen en garneren met appelpartjes en basilicum
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
theresia zegt:
Trees:)
theresia zegt:
theresia zegt:
Wij hebben het geluk dat ons belgische slagertje alles zo schoon maakt dat wij slechts bloem/zout/peper nodig hebben. Lekker met aardappel gebakjes waar broccoli inzit verwerkt!
Helaas hadden wij geen calvados in huis dus we gaan die van jou natúúrlijk ook proberen, tot de volgende keer:)
bertal zegt:
:);)
groetjes Bert