Recept
« Terug naar recepten
Gebraden kip met citroen
PT75M
Gebraden kip met citroen
Een heerlijk gebraden kip met citroen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden kip met citroen te bereiden
Kruid een kip met peper en zout. Maak op de borstkant het vel voorzichtig los van het vlees (door voorzichtig met je hand tussen het vel en vlees te bewegen).
Stop tussen vel en vlees een mengsel van stukjes parmaham en de gehakte tuinkruiden.
Leg de kip op z'n rug in een beboterde braadschaal. Leg er kwartjes citroen en takjes rozemarijn bij.
Bestrijk de kip met olijfolie en zet ze 1 uur in de oven, op 190°C., of tot de kip gaar is.
Keer ze ondertussen af en toe om. Lekker met stokbrood of gebakken aardappelen.
Stop tussen vel en vlees een mengsel van stukjes parmaham en de gehakte tuinkruiden.
Leg de kip op z'n rug in een beboterde braadschaal. Leg er kwartjes citroen en takjes rozemarijn bij.
Bestrijk de kip met olijfolie en zet ze 1 uur in de oven, op 190°C., of tot de kip gaar is.
Keer ze ondertussen af en toe om. Lekker met stokbrood of gebakken aardappelen.