KookJij

Gebraden knolselderij met salsa verde en paddenstoelenkaas

Gebraden knolselderij met salsa verde en paddenstoelenkaas
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lidl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden knolselderij met salsa verde en paddenstoelenkaas te bereiden

    1. Breng een grote pan met groentebouillon aan de kook.
    2. Voeg de hele knolselderij toe aan de pan en laat deze zachtjes koken voor ongeveer 45-60 minuten, afhankelijk van de grootte.
    3. Laat de knolselderij in de bouillon afkoelen.
    4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    5. Doe de roomboter en olijfolie in een braadpan en laat dit smelten.
    6. Voeg de knolselderij toe en braad de knolselderij in de oven gedurende 45 minuten.
    7. Giet regelmatig de gesmolten roomboter over de knolselderij.
    8. Maak tijdens het braden de salsa verde.
    9. Salsa verde
    10. Hak de peterselie, basilicum, kappertjes en knoflook fijn.
    11. Rasp en pers een citroen uit.
    12. Meng in een kom de fijngehakte peterselie, basilicum, kappertjes, knoflook, citroensap en -rasp.
    13. Voeg geleidelijk de olijfolie toe, terwijl je goed roert totdat alles goed gemengd is.
    14. Breng de salsa verde op smaak met zout en peper.
    15. Hak de hazelnoten grof en rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 4 minuten, tot ze lichtbruin en geurig zijn en zet de hazelnoten apart.
    16. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
    17. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    18. Voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen tot ze goudbruin en zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
    19. Hak nog 2 knoflooktenen fijn en voeg de fijngehakte knoflook en tijm toe.
    20. Bak ze mee tot het verkleurt.
    21. Breng op smaak met zout en peper.
    22. Snijd de gebraden knolselderij in dikke plakken of partjes en leg op de borden.
    23. Verdeel de gebakken paddenstoelenmix gelijkmatig over de knolselderij.
    24. Strooi de geroosterde hazelnoten eroverheen.
    25. Lepel de salsa verde over het geheel.
Optioneel: Bestrooi met verkruimelde paddenstoelenkaas voor extra smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst