Recept
« Terug naar recepten
Gebraden knolselderij met salsa verde en paddenstoelenkaas
PT120M
Gebraden knolselderij met salsa verde en paddenstoelenkaas
Gebraden knolselderij met salsa verde en paddenstoelenkaas
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden knolselderij met salsa verde en paddenstoelenkaas te bereiden
- Breng een grote pan met groentebouillon aan de kook.
- Voeg de hele knolselderij toe aan de pan en laat deze zachtjes koken voor ongeveer 45-60 minuten, afhankelijk van de grootte.
- Laat de knolselderij in de bouillon afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de roomboter en olijfolie in een braadpan en laat dit smelten.
- Voeg de knolselderij toe en braad de knolselderij in de oven gedurende 45 minuten.
- Giet regelmatig de gesmolten roomboter over de knolselderij.
- Maak tijdens het braden de salsa verde.
- Salsa verde
- Hak de peterselie, basilicum, kappertjes en knoflook fijn.
- Rasp en pers een citroen uit.
- Meng in een kom de fijngehakte peterselie, basilicum, kappertjes, knoflook, citroensap en -rasp.
- Voeg geleidelijk de olijfolie toe, terwijl je goed roert totdat alles goed gemengd is.
- Breng de salsa verde op smaak met zout en peper.
- Hak de hazelnoten grof en rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 4 minuten, tot ze lichtbruin en geurig zijn en zet de hazelnoten apart.
- Snijd de paddenstoelen in stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen tot ze goudbruin en zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Hak nog 2 knoflooktenen fijn en voeg de fijngehakte knoflook en tijm toe.
- Bak ze mee tot het verkleurt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de gebraden knolselderij in dikke plakken of partjes en leg op de borden.
- Verdeel de gebakken paddenstoelenmix gelijkmatig over de knolselderij.
- Strooi de geroosterde hazelnoten eroverheen.
- Lepel de salsa verde over het geheel.