Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde krabballetjes tapas
PT30M
Gefrituurde krabballetjes tapas
Een heerlijk gefrituurde krabballetjes tapas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
O
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde krabballetjes tapas te bereiden
Meng het krabvlees met de boter, de mosterd, de tabasco, de eierdooiers en het broodkruim in een kom. Voeg naar smaak zout toe. Dek de kom af en laat de inhoud stevig worden in de koelkast. Vorm balletjes van het krabmengsel ter grootte van een walnoot en zet ze nog eens 30 min in de koelkast. Rol de balletjes door de bloem en frituur ze goudbruin in de hete olie. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de tartaarsaus.Meng alle ingredienten voor de tartaarsaus in een kom en roer goed. Breng de saus op smaak met peper en zout. Dek de kom af en zet de saus tot gebruik in de koelkast.