Hierbij hoort een roomsaus van kastanjechampignons.
Zie hiervoor het recept : Roomsaus van kastanjechampignons.
Dit recept is mijn variatie op een gehaktbrood uit een Amerikaans tijdschrift.
Mijn cakevorm: 25 x 9,5 cm.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood met rode wijn en ontbijtspek
PT60M
Gehaktbrood met rode wijn en ontbijtspek
Een heerlijk gehaktbrood met rode wijn en ontbijtspek recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
variatie op Meat Loafrecept uit : Eat Well.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood met rode wijn en ontbijtspek te bereiden
Oven op 175-180 gr C.
Bakpapier op bakplaat leggen en het papier inspuiten met kookspray. Even wegzetten.
Het brood (zie opm) in stukken scheuren en die in de blender doen. Als je een pulseknop hebt 9 a 10x even indrukken zodat je kleine korreltjes krijgt.
De broodkorreltjes over het bakpapier verdelen en in de oven schuiven voor ong. 8 minuten. De bakplaat daarna eruit halen en wegzetten tot gebruik, maar de oven niet uitzetten.
Ondertussen de koekenpan inspuiten met een heel klein beetje kookspray en hierin 2 minuten het ontbijtspek al roerend sauteren. Daarna de sjalot- en wortelstukjes toevoegen en 8 minuten al roerend fruiten.
Dan de tomatenpasta 1 minuut erdoor roeren.
Nu de wijn in gedeeltes erdoor. Al roerend 2 minuten op hoger vuur laten koken of tot de wijn bijna helemaal is verdampt. Van het vuur halen en iets laten afkoelen.
In de grote kom doen: het gehakt + het ontbijtspek-wijnmengsel + melk + het losgeklopt ei + zout en peper + de broodkruimels.
Alles zeer goed vermengen.
De vorm inspuiten met kookspray en hierin het gehakt goed verdelen, maar niet echt indrukken. De bovenkant glad strijken.
Het gehaktbrood in de oven schuiven. Braadtijd is ongeveer 35 a 40 minuten.
Laat het gehaktbrood buiten de oven nog 5 a 7 minuten rusten vóórdat je het in plakken snijdt. (zie kookverhaal)
Bakpapier op bakplaat leggen en het papier inspuiten met kookspray. Even wegzetten.
Het brood (zie opm) in stukken scheuren en die in de blender doen. Als je een pulseknop hebt 9 a 10x even indrukken zodat je kleine korreltjes krijgt.
De broodkorreltjes over het bakpapier verdelen en in de oven schuiven voor ong. 8 minuten. De bakplaat daarna eruit halen en wegzetten tot gebruik, maar de oven niet uitzetten.
Ondertussen de koekenpan inspuiten met een heel klein beetje kookspray en hierin 2 minuten het ontbijtspek al roerend sauteren. Daarna de sjalot- en wortelstukjes toevoegen en 8 minuten al roerend fruiten.
Dan de tomatenpasta 1 minuut erdoor roeren.
Nu de wijn in gedeeltes erdoor. Al roerend 2 minuten op hoger vuur laten koken of tot de wijn bijna helemaal is verdampt. Van het vuur halen en iets laten afkoelen.
In de grote kom doen: het gehakt + het ontbijtspek-wijnmengsel + melk + het losgeklopt ei + zout en peper + de broodkruimels.
Alles zeer goed vermengen.
De vorm inspuiten met kookspray en hierin het gehakt goed verdelen, maar niet echt indrukken. De bovenkant glad strijken.
Het gehaktbrood in de oven schuiven. Braadtijd is ongeveer 35 a 40 minuten.
Laat het gehaktbrood buiten de oven nog 5 a 7 minuten rusten vóórdat je het in plakken snijdt. (zie kookverhaal)
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Horridoheinz zegt:
flavia zegt:
Anna zegt:
flavia zegt:
Ook door de geroosterde broodkruimels was het wat "lichter". Hoop dat jullie het lekker vinden.
Ik heb ook een recept van vegetarische meatloaf, maar nog geen foto van. Gr.:)
Anna zegt:
flavia zegt: