Recept
« Terug naar recepten
Geuldallam met kruidenkorst en peperkoeksaus
PT60M
Geuldallam met kruidenkorst en peperkoeksaus
Een heerlijk geuldallam met kruidenkorst en peperkoeksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geuldallam met kruidenkorst en peperkoeksaus te bereiden
Maal de peterselie, dragon, basilicum, mosterd, het paneermeel en ei met peper zout in de keukenmachine fijn.
Bestrooi de lamsfilet met peper en zout.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets snel rondom bruin.
Duw het kruidenmengsel op de lamsfilets.
Laat de oven op ongeveer 170 graden voorverwarmen.
Vet de bakplaat in met wat boter of olie.
Lag de lamsfilets op de bakplaat en bak ze in 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte, in de voorverwarmde oven.
Breng de gevogeltefond met de port,ui,peperkoek,stroop,honing,
rozemarijn,peper en zout aan de kook en laat het even inkoken.
Haal het takje rozemarijn eruit en pureer de saus met een staafmixer tot een gladde massa.
Druk de saus door een zeef.
Breng de gezeefde saus opnieuw aan de kook en laat het tot de gewenste dikte inkoken.
Snij de lamsfilets in plakken en schep de saus erover.
Heerlijk met Brocoli en wilde rijst.
Bestrooi de lamsfilet met peper en zout.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets snel rondom bruin.
Duw het kruidenmengsel op de lamsfilets.
Laat de oven op ongeveer 170 graden voorverwarmen.
Vet de bakplaat in met wat boter of olie.
Lag de lamsfilets op de bakplaat en bak ze in 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte, in de voorverwarmde oven.
Breng de gevogeltefond met de port,ui,peperkoek,stroop,honing,
rozemarijn,peper en zout aan de kook en laat het even inkoken.
Haal het takje rozemarijn eruit en pureer de saus met een staafmixer tot een gladde massa.
Druk de saus door een zeef.
Breng de gezeefde saus opnieuw aan de kook en laat het tot de gewenste dikte inkoken.
Snij de lamsfilets in plakken en schep de saus erover.
Heerlijk met Brocoli en wilde rijst.