KookJij

Gevogeltebouillon met Gevulde Komkommer

Een heerlijk gevogeltebouillon met gevulde komkommer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevogeltebouillon met Gevulde Komkommer te bereiden

Bouillon:
Doe de in stukken gesneden kippenvleugeltjes in een grote koekenpan en sauteer ze in wat boter. Breng ze vervolgens met het water over in de pan en breng aan de kook. Schuim het regelmatig af.
Snijd prei en wortel klein en doe bij de soep. Voeg geplette knoflook toe. Snij de peterseliestelen grof en bewaar de kroontjes van de peterselie voor de groene boter. Voeg peterseliestelen, tijm, foelie en geplette peperkorrels toe. Laat gedurende 60 minuten trekken.
Zeef de bouillon door een neteldoek en breng de soep op smaak met sherry, zout en peper.
Gevulde komkommer:
Snij de uiteinden van de komkommer en steek met een appelboor de zaadlijsten eruit. Trek met de citroentrekker strepen uit de komkommer en kruid de buitenzijde met peper en zout.
Pureer de kipfilet met het losgeklopt ei, de room en peper en zout. Vul hiermee de uitgeholde komkommerstukken, wikkel ze in plasticfolie, sluit de uiteinden goed af en pocheer ze 15 minuten in wat bouillon en laat ze daarna in de bouillon afkoelen. Verwijder daarna de folie en snij de gevulde komkommer in dunne schijfjes. ( 3 per persoon)
Broodjes:
Breng de ingrediënten voor broodjes op kamertemperatuur. Meng het gist met een eetlepel lauw water en de suiker en roer het goed door. Doe de gezeefde bloem met het zout in de keukenmachine en laat het zachtjes draaien. Voeg het water toe. Niet alles tegelijk. Voeg vervolgens de gist toe. Laat alles goed mengen. Het deeg mag niet te slap worden. Als het deeg klaar is uit de machine halen en opbollen. Zet het op een warme plaats (max. 25°C) weg en laat gedurende 30 minuten rusten.
Verdeel in stukjes van ca 50 gr. Bol deze stukjes op en leg er een schone theedoek over. Laat ze rijzen. Bestrijk de gevormde broodjes met een paar druppels water en losgeklopte eierdooier. Leg de broodjes op een met boter ingevet bakblik en bak ze vervolgens in de ClimaPlus Combi in ca. 10 tot 12 minuten mooi goudbruin af. (Voorverwarmen op droge hitte 250°C, vervolgens laden en temp terugbrengen naar 225°C. In het begin wat water in de bereidingsruimte toevoegen.)
Groene boter:
Haal de blaadjes van de stelen en was deze. Breng een beetje water aan de kook en laat de blaadjes en de bieslook hierin 30 sec. meekoken. Haal de kruiden eruit en laat ze afkoelen.
Neem de kruiden tussen de vingers en knijp zo het vocht eruit. Hak de kruiden fijn en roer ze door de zachte boter. Deze moet smeuïg worden.
Kruid de boter verder met wat zout en peper. Spuit een toefje boter in 12 kleine stenen bakjes en laat de boter iets opstijven in de koeling.
Leg in elk bord 3 schijfjes gevulde komkommer en giet de hete bouillon er over. Garneer met wat fijngesneden kervel. Serveer uit met een gebakken broodje en een bakje groene boter p.p.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst