Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappel rol
PT60M
Gevulde aardappel rol
Een heerlijk gevulde aardappel rol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappel rol te bereiden
Aardappelen schillen in stukken snijden en in ca.20 min.gaar koken. Iets aflaten koelen , fijn snijden of schaven.
De geschaafde aardappelen vermengen met bloem,maïzena,griesmeel,eierdooiers,boter en zout en kneed dit tot een glad mengsel.
Voor de vulling:
Spek in dobbelsteentjes snijden en uitbakken.
Ui snipperen en samen met peterselie en majoraanblaadjes door het spek roeren en af laten koelen.
Het aardappeldeeg op een bestoven werkblad uitrollen tot een rechthoek en gelijk matig met de vulling bestrijken en oprollen.
Een linnen servet met flink wat boter bestrijken, de aardappelrol erin rollen,de uiteinden dicht knopen met keuken garen.
Breng water met zout aan de kook en kook de rol in ca.15 min.gaar.
Uit de pan nemen ,in koud water dompelen,garen doorknippen , de rol uit het servet halen en in plakken snijden.
Voor het opdienen de plakken bedruipen met gesmolten boter en nestrooien met peterselie.
De geschaafde aardappelen vermengen met bloem,maïzena,griesmeel,eierdooiers,boter en zout en kneed dit tot een glad mengsel.
Voor de vulling:
Spek in dobbelsteentjes snijden en uitbakken.
Ui snipperen en samen met peterselie en majoraanblaadjes door het spek roeren en af laten koelen.
Het aardappeldeeg op een bestoven werkblad uitrollen tot een rechthoek en gelijk matig met de vulling bestrijken en oprollen.
Een linnen servet met flink wat boter bestrijken, de aardappelrol erin rollen,de uiteinden dicht knopen met keuken garen.
Breng water met zout aan de kook en kook de rol in ca.15 min.gaar.
Uit de pan nemen ,in koud water dompelen,garen doorknippen , de rol uit het servet halen en in plakken snijden.
Voor het opdienen de plakken bedruipen met gesmolten boter en nestrooien met peterselie.