KookJij

hachis parmentier

Een heerlijk hachis parmentier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe hachis parmentier te bereiden

Schil de aardappelen en kook ze gaar,giet af en laat ze even in de matige oven opdrogen.Pureer de aardappelen met melk boter en breng op smaak met zout en nootmuskaat.Snij de vleesresten in kleine blokjes stoof ze aan in de boter,samen met de gesnipperde ui,gehakte augurk en gehakte kappertjes.Kruid goed met peper en zout,werk af met bouillon of braadjus.Stoof zachtjes tot een bijna homogene massa.Beboter een ovenschaal.Leg er een laagje puree in,bedek met de hachis en werk af met de rest van de puree.Bestrooi de puree met paneermeel en verdeel er klontjes koude boter over.Schuif in de oven op 180 graden en bak tot de bovenkant goudkleurig is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annemieke

annemieke zegt:
Leuk, mijn Franse schoonzus maakt dit altijd ik ga het proberen.