Recept
« Terug naar recepten
hachis parmentier
PT60M
hachis parmentier
Een heerlijk hachis parmentier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe hachis parmentier te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze gaar,giet af en laat ze even in de matige oven opdrogen.Pureer de aardappelen met melk boter en breng op smaak met zout en nootmuskaat.Snij de vleesresten in kleine blokjes stoof ze aan in de boter,samen met de gesnipperde ui,gehakte augurk en gehakte kappertjes.Kruid goed met peper en zout,werk af met bouillon of braadjus.Stoof zachtjes tot een bijna homogene massa.Beboter een ovenschaal.Leg er een laagje puree in,bedek met de hachis en werk af met de rest van de puree.Bestrooi de puree met paneermeel en verdeel er klontjes koude boter over.Schuif in de oven op 180 graden en bak tot de bovenkant goudkleurig is.
annemieke zegt: