KookJij

Hachis Parmentier met rog en roglever

Een heerlijk hachis parmentier met rog en roglever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: geert
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hachis Parmentier met rog en roglever te bereiden

De rog spoelen in ijswater om alle onzuiverheden en bloedresten te verwijderen, laten uitlekken en droogdeppen.
De rogvleugels kruiden met peper en zout. Aan beide zijden kort bakken in een verhitte pan met olie, nadien de helft van de boter toevoegen en verder laten garen in een voorverwarmde oven op 220°C.
De roglever kruiden met peper en zout, aanbakken in 1 dl olie en 50 g boter. Laten koelen.
De aardappelen in gelijke stukken snijden en gaar koken in gezouten water. Goed laten uitlekken en drogen. Pletten met de resterende boter en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
De rog ontgraten, de lever in plakken snijden en alles mengen met de augurken, kappers, sjalot en peterselie.
In een vuurvaste ovenschotel een laag aardappelen leggen, bedekken met het rogmengsel en afdekken met de rest van de aardappelpuree. Enkele klontjes boter erbovenop schikken en geelblond laten bakken in een felle oven op 225°C voorverwarmd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Vanclooster Herman

Vanclooster Herman zegt:
Ongelooflijk! Een recept voor een bereiding van roglever!!!. Ik herinner me dat mijn moeder deze lekkernij bakte samen met de gekookte 'heilige geest' - het stuk rond de kop. Maar... waar vind je nog roglever? Dit was onder WO II aan de kust. Toen gooide men niet veel weg.
Met dank voor het recept en groeten...:)